Предните гуми са разкрачиха нещо и започна да ми яде гумите от вътрешната част. Това подлежи ли на регулировка или нещо съм изкривил? Колата е 156'98 1.8
Известие
Collapse
No announcement yet.
Регулировка окачване?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеПредните гуми са разкрачиха нещо и започна да ми яде гумите от вътрешната част. Това подлежи ли на регулировка или нещо съм изкривил? Колата е 156'98 1.8Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
разкрачването е най-вероятно от биалетки или тампони на стабилизиращата щанга, иначе отиваш на реглаж на предницата и вс е тип-топ, ако си сменял нещо по окачването,рейка,абе нещо и от това може да е...помисли провери и ако е ок на реглаж,30 лева е за предница някадеsigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеразкрачването е най-вероятно от биалетки или тампони на стабилизиращата щанга, иначе отиваш на реглаж на предницата и вс е тип-топ, ако си сменял нещо по окачването,рейка,абе нещо и от това може да е...помисли провери и ако е ок на реглаж,30 лева е за предница някадеЪъъъ ти сигурен ли си, че може от тампони на “стабилизиращата щанга” или биалетки да се “разкрачат” предните колела?
Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениееми дам колега защото на мен от точно това ми беше станал този проблем, имах изместване от 0.7 ммAlfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от nellavy Покажи съобщениеНе виждам как ще стане реглажа освен с разспънка .Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
преди месец правих реглаж, ходих при един от най-добрите в тази сфера в русе, човека направо ме каза: изкривяването се получава при смяна на носачи долни горни, при смяна на рейка,при смяна на биалетки,тампони на стабилизиращата щанга, може дори да се получи при няколкократна промяна на джанти и гуми, каза ми така наблюдаваш след интервенция в предницата и ако ти се струва дори за миг в това,реглаж
не ми е казвал ела при мен, да не говорим че когато искаш да отидеш при него си записваш час една седмица по рано, мн клиенти, апаратурата му е страхотна, и за предница ми взе 25 лева, мисля е нормалноsigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщениеИ аз така мисля само че нещо друго не мога да си обясня там в ботушите ако се свие коша най- малкото ще има проблеми с затварянето на капака а така като гледам при мен дори няма промяна никаде в разстоянието между него и калниците (навсякъде е еднакво)"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Преди година сменях горни и долни носачи и тогава ми правиха регулировка и си беше в ред, обърнах 30 000 км и си смених горните носачи и тампоните на стабилизиращата щанга, но не са ми регулирали нищо. То се е видяло, че ще се ходи на майсотор. Каква е тая разспънка?
Comment
-
Няма реглаж на страничен наклон! Сменяш това което е разбито и се оправя наклона. От долните и горните носачи може да е, също и от кормилните накрайници.
Стабилизиращата щанга няма как да ти даде отклонение. Нито биалетката нито тампоните. Ако искаш можеш да откачиш цялата щанга и да я изхвърлиш и да караш без нея. Наклона няма да се промени. Нейното предназначение е да разпределя усилието в завой от едното колело към другото за да не се накланя автомобила прекалено много и да държи стабилно в завоя..
Реглажа иначе става на стенд и се регулира от външните кормилни накрайници.
При колегата Дери най-вероятно има разбити кормилни накрайници и за товаму яде гумите от вътре. Но това тук няма как да се каже. Трябва да се провери от специалист. Там където празвят реглаж на преден и заден мост могат да провеят кое е разбито и да му кажат.
Не се хващайте за тая разпънка сега. Едва ли са ти се разкрачили ботушите. На ГТА със същото купе не слагат фабрично таква така, че не вярвам.
Иди да стенд там ще си покаже какъв е наклона и на къде. Според мен единственото което ще покаже е, че предницата ти е прекалено отворена (разстоянието м/у предната част на колелата е по-голямо от задната и е над допустимото). На 156 предницата се прави средно на 2,50 мм. отворена (или каквато настройка искаш ти самия. може за по-спортно каране например). Ако е да речем 4 мм. и повече тогава гумите се износват от вътрешната страна.
EDIT: По принцип фабрично колата има лека отрицателна сходимост (горната част на колелата е по свита от долната).Last edited by oem; d.m.y г., 10:43.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment